Naša Priča: Donacija Računara Drugoj Osnovnoj Školi u Zavidovićima

U sklopu naše posvećenosti unapređenju obrazovanja i podrške zajednicama, Udruženje Kompjuteri Nade nedavno je s ponosom doniralo računare Drugoj Osnovnoj Školi u Zavidovićima. Ova inicijativa ima za cilj pružanje podrške školama i učenicima, te samim tim omogućujući im bolje uslove za učenje i razvoj.

Naša misija je bila jednostavna – pružiti podršku obrazovnim ustanovama koje se suočavaju s nedostatkom računarske opreme i tehnoloških resursa.

Direktor Admir Brcaninović srdačno nas je dočekao, a njegova podrška našem projektu dodatno nas je motivirala. S ponosom smo predali donaciju u ruke entuzijastičnih nastavnika, među kojima se ističe Arminka Bijelić. Njezina posvećenost obrazovanju jasno se oslikava u izjavi: Ova donacija će nam omogućiti samostalan rad učenika, poboljšavajući kvalitetu nastave i olakšavajući procjenu njihovog napretka.

Tokom posjete imali smo priliku razgovarati s učenicima koji s nestrpljenjem očekuju upotrebu novih računara.

Posebno smo ponosni na angažman učenika u ekološkim inicijativama i dirnuti činjenicom da su već svjesni važnosti reciklaže. Kroz razgovor s učenicima, saznali smo da oni već odavno aktivno sudjeluju u projektima recikliranja i podizanju svijesti o važnosti očuvanja okoliša. 

Nastavnica Bijelić ističe: Naši učenici su nevjerojatno svjesni ekoloških izazova. Osim što su uključeni u reciklažu papira i plastike, sada će imati priliku razvijati i digitalne inicijative za očuvanje okoliša. Nažalost, računare ne možemo reciklirati, ali ih šaljemo Ministarstvu koje se brine o njegovoj daljnoj obradi. Naši učenici, unatoč ograničenjima, pokazuju odgovornost prema okolišu. 

Kompjuteri nade nije samo o tehnologiji, to je o udruženju koje vjeruje u snagu dijeljenja znanja kako bi oblikovala bolju budućnost.

Nastavljamo s predanim radom na ostvarivanju naše misije i podršci zajednicama.

Vaša podrška predstavlja nepresušan izvor motivacije za nas da i dalje budemo predani unapređenju obrazovanju i očuvanju okoline. 

Hvala vam na podršci!