Proslava Međunarodnog Dana Žena U Prostorijama Udruženja

U udruženju “Kompjuteri Nade”, Međunarodni dan žena nije samo prilika za obilježavanje dostignuća žena, već i dan kada se naše volonterke okupljaju kako bi proslavile zajedništvo i raznolikost. Ove godine, naša zajednica entuzijastičnih žena okupila se u prostorijama udruženja kako bi podijelile iskustva, razgovarale o različitim temama i proslavile svoj doprinos svijetu tehnologije.

U veseloj atmosferi radnih grupa i razgovora, naše volonterke su razmjenjivale ideje i iskustva koja su obogatila njihove profesionalne puteve. Bilo je inspirativno vidjeti kako se žene različitih pozadina, stručnosti i interesovanja udružuju kako bi podržale jedna drugu.

Učenje, dijalog i povezivanje bili su ključne riječi tog dana. Radile su na zajedničkim projektima, razmjenjivale znanje iz svijeta informacionih tehnologija i diskutovale o izazovima s kojima se suočavaju žene u tom sektoru. Takođe su se dotakle pitanja rodne ravnopravnosti u tehnološkoj industriji i istraživale načine kako unaprijediti participaciju žena u digitalnom svijetu.

Uz smijeh, kreativnost i solidarnost, volonterke su zajedno obilježile ovaj poseban dan. Sveprisutna podrška i razmjena energije naglašavaju važnost zajednice poput “Kompjuteri Nade”, koja se zalaže za inkluzivnost, obrazovanje i osnaživanje žena u svijetu tehnologije.

Međunarodni dan žena u Udruženju “Kompjuteri Nade” nije samo dan obilježavanja prošlih postignuća, već i dan kada zajedno gradimo mostove ka budućnosti, podstičući jedna drugu da dostignemo nove visine u svijetu informacionih tehnologija. 

Hvala svim našim volonterkama na posvećenosti, strasti i energiji koju donosite u našu zajednicu! 💙

Neka ova proslava bude podsticaj za sve nas da zajedno gradimo bolju i inkluzivniju budućnost u tehnološkom svijetu! 

#KompjuteriNade #MeđunarodniDanŽena  #ZajednoSmoJače