Udruženje Ruku na srce proslavilo svoj 12. rođendan!

Predstavnici Kompjutera nade su u četvrtak, 27. aprila prisustvovali proslavi 12. rođendana Udruženja Ruku na srce, sa kojim sarađujemo od osnivanja našeg udruženja

Naša dva udruženja u biti imaju istu ideju – nesebično pomaganje drugima. Volonteri RNS se već dvanaest punih godina bore da olakšaju i uljepšaju živote onih koji su pogođeni nemaštinom i drugim društvenim i životnim neprilikama. Imali smo, zajedno sa većinom volontera koji su za sve ove godine bili aktivni u udruženju, priliku pogledati kako je izgledao tok aktivnosti ovog udruženja od njegovog nastanka do danas.

Od prvih projekata koji su osmišljali kao klinci bez ikakvih uslova za rad, preko zvanične registracije udruženja, pa sve do današnje situacije u kojoj su jedno od najpoznatijih i najaktivnijih udruženja na našim prostorima. Na fotografijama i videima koje smo imali priliku vidjeti su lica ispunjena istim entuzijazmom i danas kao i prije dvanaest godina.

Mnoga prijateljstva i ljubavi su se izrodile iz volontiranja, pa smo upoznali i dosta malih budućih volontera koji će sigurno nastaviti stopama svojih roditelja.
Neki od najpoznatijih projekata koje je pokrenulo Udruženje Ruku na srce, a koji su široj javnosti već odavno poznati, jesu i NIJEDNO DIJETE BEZ PAKETIĆA, VAMA NEPOTREBNO NEKOME KORISNO, OPREMIMO DJECU ZA ŠKOLU i mnogi drugi.

Kako i sami kažu, shvatili su da jednokratne pomoći jesu ipak samo jednokratne pomoći i da se najveći doprinos kvalitetu života djece može ostvariti edukacijom. Prošle godine su pokrenuli projekat ŠKOLA PROGRAMIRANJA u koji se uključilo i Udruženje Kompjuteri nade svojom donacijom računara i laptopa.
Više o našim zajedničkim aktivnostima možete pogledati i na našem sajtu OVDJE.

Zahvalni smo Udruženju Ruku na srce na pozivu da svojim prisustvom doprinesemo ovom događaju.
Razmijenili smo iskustva i savjete, čuli mnoge anegdote, smijali se i radovali zajedno i, ono što je najvažnije – obećali da će se naša saradnja sigururno nastaviti.

Pozivamo vas da se, već danas, pridružite aktivnostima oba udruženja.
Udruženje Kompjuteri nade poziva sve mlade koji imaju znanje u oblastima IT ili dizajna i žele da volontiraju da se jave putem email adrese prijave@kompjuterinade.ba

Čekamo vas da zajedno lakše ostvarimo nove ciljeve.
Snaga ljudi. Moć zajednice.