Gostovanje Kompjutera Nade na HIT FM Radiju sa Emirom Cocalićem

Kompjuteri Nade su se rado odazvali pozivu legendarnog radijskog voditelja Emira Cocalića i bili gosti u njegovoj emisiji na HIT FM Radiju.

Bila nam je izuzetna čast biti sagovornicima ovog prepoznatljivog glasa bh radiofrekvencija, i podijeliti priču o nastanku Kompjutera nade s njegovim slušaocima.  Dotakli smo se uticaja potrošačkog mentaliteta na rastući problem elektro-otpada, ali i često zaboravljene, socio-ekonomske strane koja je najčešće presudni faktor u pitanju pristupa tehničkim sredstvima.

Kompjuterima Nade je uvijek zanimljivo naučiti više od naših sagovornika iz različitih sfera života o tome kako tehnologija utiče na njihove navike i potrebe. Iz perspektive dugogodišnje medijske karijere, vidjeli smo da pored savladanih izazova, naš domaćin Emir Cocalić vidi i mnoštvo prilika za radijski medij u eri digitalizacije.  

Drago nam je što su našu ideju prepoznali etablirane medijske ličnosti, pa je ovaj razgovor  našem timu volontera poslužio kao snažan vjetar u leđa za dalji rad.

Hvala HIT FM Radiju na pozivu, a njih možete pratiti uživo preko interneta na stranici https://hitfm.ba/ , kao i na FM frekvenciji 104.9 MHz.