I OVOG PROLJEĆA RECIKLIRAMO! Pridružite nam se i izrazite vašu kreativnost.

Jedan od naših načina da podstaknemo svijest o važnosti recikliranja i prenamjene elektronskog otpada ne samo među učenicima osnovnih škola, već i među širom zajednicom u Bosni i Hercegovini je upravo kroz ovo takmičenje

Prošlogodišnje takmičenje je proteklo izuzetno uspješno, sa brojnim kreativnim radovima koji su nas inspirisali i motivisali da ove godine ponovo organizujemo ovu važnu inicijativu. Ponosni smo na angažman svih učesnika prošle godine i radujemo se novim idejama i talentima koji će obogatiti ovogodišnje takmičenje.

Učenicima smo omogućili širok izbor tema kako bi imali priliku izraziti svoje vještine na način koji im najviše odgovara. Kroz crtanje, slikanje ili pisanje, učesnici mogu istražiti različite aspekte recikliranja, zaštite okoline i prenamjene elektronskih uređaja. Naš cilj je da kroz ove teme učenici shvate koliko je važno dati novi život nečemu što se često smatra starim ili beskorisnim.

Zadate teme na koje se učenici mogu likovno ili literarno izraziti su:

– Moj kompjuter nade
– Umjetnost od e-otpada
– Budućnost bez e-otpada

Takmičenje u kome možete osvojiti jako vrijedne nagrade poput laptopa / računara,  trajati će od 1. aprila do 1. maja tekuće godine. 

Nastavnici ili roditelji mogu dostaviti radove učenika (crteže, slike i literarne radove) putem e-mail adrese prijave@kompjuterinade.ba. Prijava treba da sadrži skeniran rad, ime i prezime učesnika, odabranu temu, ime osobe koja prijavljuje učesnika, razred, školu kao i kontakt podatke. Najkasniji datum za predaju radova je 01.05.2024. godine.

Najkreativniji radovi će biti nagrađeni,1. juna 2024. godine ćemo proglasiti pobjednike. Pratite naše obavijesti kako biste saznali više o samoj ceremoniji dodjeljivanja nagrada. 

Za sve dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem telefona na broj 033 837 029 ili putem e-mail adrese info@kompjuterinade.ba. Vaša podrška nam znači mnogo u našim naporima da zajedno doprinesemo očuvanju okoliša.

Hvala vam što se pridružujete inicijativi “I OVOG PROLJEĆA RECIKLIRAMO” i što doprinosite očuvanju naše planete za buduće generacije!