Udruženje “Kompjuteri Nade” Podržava Inkluziju Donirajući Računar Osobama sa Invaliditetom u Zavidovićima

S velikim zadovoljstvom želimo podijeliti s vama vijest o nedavnoj donaciji koju je naše udruženje “Kompjuteri Nade” realizovalo. Imali smo čast i privilegiju da pomognemo Udruženju osoba sa invaliditetom u Zavidovićima, darujući im savremeni računar koji će biti ključan u njihovom daljem radu i razvoju.

Udruženje osoba sa invaliditetom u Zavidovićima osnovano je 1997. godine, a Džemal je na čelu udruženja od 2008. godine. 

Prilikom uručenja donacije, ugostili smo gospodina Džemala Hodžića, predstavnika udruženja s toplim osmijehom. Izrazio je koliko ova donacija znači za njihovu zajednicu i kako će im pružiti značajnu podršku u svakodnevnim izazovima. Hodžić je istakao da ovaj računar nije samo tehnološki uređaj, već simbol solidarnosti i vjetar u leđa koji će im pomoći u ostvarivanju novih ciljeva.

Njegov predan rad i posvećenost su neizmjerni, a sa prvim računarom, prioritet mu je pronaći osobu sa određenim postotkom invaliditeta koja bi preuzela ulogu sekretarice. Pozivamo sve koji čitaju ovo da, ako su u mogućnosti, pruže podršku. Svaka pomoć, bilo da je u pronalaženju odgovarajuće osobe ili na drugi način, biće na zahvalnost Džemala i cijelog udruženja.

Ovim putem želimo istaći koliko smo ponosni i sretni što smo mogli doprinijeti zajednici u Zavidovićima. Svjesni smo da tehnološki napredak može biti ogroman pokretač promjena, a mi smo posvećeni tome da takve promjene učinimo dostupnim svima.

Hvala vam na vašem povjerenju i podršci. Nastavljamo raditi zajedno kako bismo pružili podršku onima kojima je najpotrebnija.

Vaša neprestana podrška našem radu je ono što nas pokreće i inspiriše.