Uručeni računari vrijednim školarcima

Mi, ispred našeg udruženja Kompjutera nade duboko vjerujemo u to da se dobro dobrim vraća. Ako je doista tako, onda nam se smiješi mnogo dobra.

JU Srednja poslovno-komercijalna i trgovačka škola Sarajevo nam se obratila sa zahtjevom za pomoć preko Vijeca roditelja i direktora skole a naš tim je učinio sve što je bilo u našoj moći da im izađe u susret. Direktor škole, Armin Biber, kao i Vijeće roditelja, uputili su našeg direktora, Gorana Stankovića, u trenutno stanje učenika te opreme koja se koristi. Kada smo čuli za ogroman broj učenika koji nemaju ni računar ni laptop kod kuće, malo je reći nam se srce slomilo! Upravo zbog ovakvih dirljivih priča smo i osnovali Kompjutere nade. Želimo da se svaki dan borimo protiv neimaštine. U današnje vrijeme se kompjuteri, laptopi i ostala oprema ne vode kao privilegija već kao jedna od osnovnih potrepština: kako zbog škole ili posla, tako i u osnovnim društvenim interakcijama.

Stoga su Kompjuteri nade osposobili 18 računara za učenike ove škole. Svi računari će završiti u rukama školaraca koji ih nisu u stanju priuštiti. Nadamo se da će ova donacija pomoći svima njima u lakšem školovanju ali i privatno.

Ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije bilo naših darežljivih donatora. Nećemo ih imenovati posebno jer ima i nekih koji bi ostali anonimni no ovu priliku svakako koristimo da se im se svima od srca ZAHVALIMO – svima njima koji su do sad podržali našu misiju i time omogućili da jedna ovakva donacija usreći 18 učenika Srednje poslovno-komercijalne i trgovačke škole Sarajevo!

I vi već danas možete biti dio naše misije! Donirajte elektroniku koju ne koristite jer baš takva može nekome značiti bolji i kvalitetniji život. Za donaciju IT opreme i sva pitanja možete nas kontaktirati putem inboxa, e-pošte: info@kompjuterinade.ba, ili telefonom 033 837 029 / 062 502 693.