Završetak Takmičenja “I OVOG PROLJEĆA RECIKLIRAMO”

S ponosom objavljujemo završetak našeg takmičenja “I OVOG PROLJEĆA RECIKLIRAMO,” koje je trajalo od 1. aprila do 1. maja tekuće godine. 

Takmičenje je bilo otvoreno za sve učenike osnovnih škola u Bosni i Hercegovini, a zadatak im je bio da kroz zadate teme izraze svoja mišljenja o problemu neadekvatnog odlaganja IT opreme koji intenzivno raste. Cilj ovog takmičenja bio je upravo to – podstaći najmlađe da budu ekološki osviješteni i da razumiju kako se elektronski otpad može ponovno koristiti.

Želimo izraziti veliku zahvalnost svim učesnicima na njihovom trudu i kreativnosti. Ostali smo oduševljeni koliko su djeca, od najmlađeg uzrasta do najstarijeg, osviještena o važnosti reciklaže i prenamjene IT opreme. Primili smo stotine radova, što nas je neizmjerno obradovalo jer smo shvatili da su ova djeca itekako osviještena o ovom problemu te imau dosta kretivnih ideja za rješavanje istog. 

Imali smo tu čast da zaprimimo stotine i stotine radova, što nas je neizmjerno obradovalo i inspirisalo jer smo shvatili da su ova djeca itekako osviještena o ovom problemu i pored toga dosta kretivnih ideja za rješavanje istog. 

Pozivamo vas da pogledate radove i pročitate imena onih koji su, prema glasovima našeg žirija, zaslužili najbolje nagrade. 

Za sve novosti i informacije o našim projektima, pozivamo vas da nas pratite na društvenim mrežama i redovno posjećujete naš sajt. Vaša podrška nam je dragocjena dok zajedno radimo na stvaranju bolje budućnosti za sve!

Hvala vam što ste dio naše zajednice i što zajedno s nama radite na očuvanju naše planete!