Naša donacija računara Osnovnoj školi u Maglaju

S ponosom objavljujemo naš najnoviji doprinos obrazovanju i tehnološkom napretku mladih u zajednici. Kroz našu nedavnu donaciju od 10 računara i opremanje jednog kabineta u osnovnoj školi u Maglaju, naglašavamo našu posvećenost stvaranju boljih uslova za učenje i razvoj djece.

Posjeta osnovnoj školi u Maglaju bila je izuzetno prijatna, zahvaljujući srdačnom dočeku direktora škole, Osmana Mujdže, i nastavnika informatike, Reufa Husejnovića. Bilo nam je veliko zadovoljstvo razgovarati s njima, razmijeniti ideje o budućim projektima, i osjetiti njihovu podršku i entuzijazam koji su nas dodatno motivirali.

Naš cilj je podržati obrazovanje putem tehnologije. Vjerujemo da pristup računarima omogućava djeci ne samo samo sticanje znanja, već i razvoj ključnih vještina potrebnih za budući uspjeh. Svjesni smo da je tehnologija ključna za njihovu budućnost, te smo odlučni da im pružimo potrebne resurse i alate za uspješan ulazak u svijet digitalne pismenosti.

Opremanje ovog kabineta u Maglaju nije samo jednokratni čin, već dio našeg dugoročnog angažmana u zajednici. Vjerujemo da ulaganje u obrazovanje donosi najveće i najvrijednije plodove. Nadamo se da će ovaj kabinet postati mjesto gdje će djeca s ljubavlju učiti, istraživati i razvijati se, inspirirana mogućnostima koje tehnologija pruža.

Uzbuđeni smo zbog budućih projekata i mogućnosti suradnje koje nas čekaju. Zajedno možemo učiniti velike stvari za budućnost naše djece. Ostajemo predani našem motu da su djeca naša budućnost, i radujemo se zajedničkom putovanju ka stvaranju boljeg svijeta kroz obrazovanje i tehnologiju.

Da biste saznali više o priči izvanrednog nastavnika informatike Reufa Husejnovića, čiji rad u ovoj školi počinje 2001. godine, te kako je došao do nas kao udruženja. Poslušajte njegovu priču klikom na ovaj link: https://youtu.be/R9-MtCbFC1g